Quins són els components d’un ordinador?

Monitor

És un perifèric de sortida fonamental de la PC, és la pantalla en la qual es veu la informació subministrada pel PC. Podem trobar bàsicament dos tipus de monitors: un és el CRT basat en un tub de llamps catòdics com el dels televisors, i l’altre és el LCD; el qual és una pantalla plana de cristall líquid.

 

Placa base

És una targeta de circuit imprès que dóna suport de les altres parts de l’ordinador i es la peça clau que fa que la resta de l’ordinador pugui fer les seves funcions.

 

Disc dur

És un dispositiu d’emmagatzematge no volàtil, que conserva la informació, empra un sistema d’enregistrament magnètic digital; és on en la majoria dels casos es troba emmagatzemat el sistema operatiu de la computadora.

Processador

És el component en un ordinador  digital que interpreta les instruccions i processa les dades contingudes en els programes de la computadora.

 

Memòria RAM

És la memòria des d’on el processador rep les instruccions i guarda els resultats. És l’àrea de treball per a la major part del programari d’un computador. Aquesta varia la velocitat de l’ordinador.

Targeta gràfica

És una targeta d’expansió per a una computadora, encarregada de processar les dades provinents de la CPU i transformar-les en informació comprensible i representable en un dispositiu de sortida, com un monitor o televisor.

Targeta de xarxa

Permet la comunicació entre diferents aparells connectats entre si i també permet compartir recursos entre dos o més equips a les targetes de xarxa també se’ls anomena adaptador de xarxa.

Targeta de so

És l’encarregada de reproduir el so de l’ordinador,transforma els senyals elèctrics en sons.

Font de alimentació

És la responsable de transformar la energia necessària als components del ordinador(processador,ventiladors,memòria ram..etc.)

Ratolí

És un perifèric d’entrada més. Aquesta constituït per una carcassa de plàstic amb dos o tres botons situats en la part superior. Està connectat al port de comunicacions mitjançant un cable. El ratolí permet traduir els moviments de la mà en accions en la pantalles.

Teclat

Permet transmetre caràcters, paraules o nombres a l’ordinador.